Om våra kalkfärger och kalkbruk

Vi på KALK i Hammarlunda är specialiserade på kalkfärg och kalkbruk, och kan erbjuda ett stort antal kalkprodukter för olika ändamål. Allt från traditionell kalkmjölk för avfärgning av kyrkor och kulturhistoriska byggnader, till moderna kalkfärger i en mängd olika kulörer.  Vi har även chalk paint (kritfärg)  som ger en supermatt  yta för målning av väggar , möbler, snickerier m.m, m.m.

Här sammanfattar vi kort de främsta egenskaperna hos produkterna från Målarkalk samt Pure & Original. För mer utförlig beskrivning av resp. produkt, gå in i vår webbutik där du även hittar länkar till  produktdatablad och säkerhetsdatablad för resp. produkt.

KALKSKOLA

Lär dig mer om kalkputs och lerputs..

Målarkalks samtliga produkter är avsedda för utomhusbruk såväl som för inomhus. Produkterna ger dig en hållbar och vacker fasad som skyddar och vårdar ditt hus

Kalkfärgerna finns i ett flertal varianter. Gemensamt för alla färgtyper är att underlaget måste fuktas före och efter målning. Viktigt är att typ av kalkfärg anpassas efter typ av puts på väggen;

På puts av rent kalkbruk - måla med ren kalkfärg

På puts av KC-bruk (kalkcementbruk) - måla med KC-färg (kalkcementfärg)

På puts av ren cement - måla med cementfärg

Kalkfärgerna finns att få i ca 130 standardkulörer. 

Kalkbruken finns även de i ett flertal varianter.

St Astier kalkbruk, som är ett naturligt hydrauliskt kalkbruk, helt fritt från tillsatser.

Dessutom finns ett antal olika lufthärdande kalkbruk.

Lerbruk

Helt naturlig lerputs. gjord på skånsk lera, sand och krossad vass.

Pure & Originals färger är avsedda för inomhusbruk.

Kalkfärgerna finns att få i två varianter., Fresco och Marrakech. Bägge är rena naturprodukter. De kan målas på alla putsade ytor. Men kan även, efter rätt underlagsbehandling, målas på andra ytor (typ gipsskivor/mdf/tidigare målad yta etc).

Fresco är en ren kalkfärg som ger det traditionella sidenmatta utseendet med naturliga färgskiftningar i ytan.

Marrakech är en  lite tjockare kalkfärg som kan glättas upp för att få en tadelakteffekt. Ytan blir lite som polerad sten med väldigt vackra skiftningar.  Oglättad är den väldigt matt och påminner om rå betong.

Classico Chalkpaint (kritfärg) är en tredje variant. Detta är en vattenlöslig akrylbaserad kritfärg för väggar, möbler m.m. Den fäster väldigt väl och ofta behövs ingen grundning, passar därmed utmärkt att måla möbler och snickerier med. Ger en lite pudig och supermatt yta precis som en kalkfärg, men med  jämn homogen  färgyta (utan färgskiftningar).

Alla tre färgtyperna kan fås i Pure & Originals samtliga kulörer (ca 150).